Mediation arbeidsconflict

Een arbeidsconflict ontstaat vaak al in een vroeg stadium. Kleine meningsverschillen monden soms uit tot een ontslagvoorstel of zelfs beëindiging van de arbeidsrelatie. Een arbeidsconflict komt dan ook vaak voor en in verschillende situaties. Dreigt uw situatie uit te lopen op een arbeidsconflict, of is het al zo ver? Dan kunt u Rechtshulp Bij Ontslag inschakelen voor arbeidsconflict mediation, oftewel bemiddeling.

Bij conflictbemiddeling streeft Rechtshulp bij Ontslag ernaar om een schikking te treffen, maar indien nodig voeren we een gerechtelijke procedure bij de kantonrechter.

Succesvolle conflictbemiddeling

Het is verstandig om alvast juridisch advies in te winnen over arbeidsconflict mediation, zodra een arbeidsconflict begint of dreigt te ontstaan. Hoe eerder een van onze ontslagspecialisten bij uw situatie betrokken wordt, hoe minder kans op een langdurige gang naar de rechter. Wij willen dat er een goede regeling getroffen wordt met uw werkgever. Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden met uw persoonlijke situatie en belangen. Een gerechtelijke procedure wordt altijd enkel in overleg met u gestart.

Tips arbeidsconflict mediation

In geval van arbeidsconflict mediation is het verstandig dat u zelf een dossier aanlegt. In dit dossier voert u boek over alle communicatie, voorvallen en andere relevante zaken. De volgende zaken zijn voor de conflictbemiddeling in ieder geval belangrijk om te vermelden:

  • Situatieschetsen;
  • Gebeurtenissen;
  • Gesprekken;
  • Betrokken personen;
  • Datums.

Goed bijgehouden dossiers verhogen uw kans van slagen in de strijd tegen uw werkgever en de kans op een positieve afloop.

Wilt u meer juridisch advies over conflictbemiddeling? Neem dan contact op met een van onze juristen via ons contactformulier.

Bel me terug
Hoe laat wilt u terug gebeld worden?
Gratis advies? Mail ons