Ontslag door reorganisatie

Sinds de economische crisis zijn reorganisaties en de vaak daarbij behorende ontslagen niet ongewoon. Wanneer u ook te maken heeft (of dreigt te krijgen) met ontslag door reorganisatie is het verstandig om al in een vroeg stadium juridisch advies in te winnen. Bij ontslag wegens reorganisatie krijgt u bij Rechtshulp Bij Ontslag een gratis juridisch advies.

Waarom hulp zoeken bij reorganisatie ontslag?

Bij een dreigende reorganisatie of gedwongen ontslag is het verstandig om tijdig juridische hulp te zoeken. Hier zijn een aantal belangrijke redenen voor:

  • om ervoor te zorgen dat u een goede afvloeiingsregeling krijgt;
  • om uw arbeidsovereenkomst op een juridisch correcte wijze af te wikkelen, bij voorkeur door een onafhankelijke jurist gespecialiseerd in arbeidsrecht;
  • om de u aangeboden ontslagregeling (meestal een sociaal plan) te laten controleren.

Behalve bovenstaande redenen is het nog maar de vraag of u überhaupt terecht ontslagen bent/wordt. Tevens kan reorganisatie ontslag gevolgen hebben voor uw WW-uitkering. Ook bij ontslag wegens reorganisatie controleert het UWV namelijk streng of u er wel alles aan gedaan hebt om uw ontslag te voorkomen.

Juridische hulp bij ontslag wegens reorganisatie

Zoals u heeft gelezen zijn er genoeg redenen om juridische hulp in te schakelen wanneer ontslag door reorganisatie dreigt. Het eerste juridisch advies bij Rechtshulp Bij Ontslag is altijd gratis. Wanneer u meer wilt doen met onze juridische hulp werken wij ook op basis van no cure no pay. Reorganisatie ontslag is voor niemand leuk, wij zorgen ervoor dat de schade beperkt blijft!

Bel me terug
Hoe laat wilt u terug gebeld worden?
Gratis advies? Mail ons