Wat kunt u doen bij gedwongen ontslag?

Bij een gedwongen ontslag wil uw werkgever afscheid van u nemen. Het ontslag heeft voor u financiële gevolgen, terwijl het vaak heel onverwachts komt. Redenen dat uw werkgever u ontslaat kunnen erg variëren. Er kan sprake zijn van een arbeidsconflict tussen u en uw werkgever of leidinggevende, maar het kan ook zo zijn dat uw werkgever failliet verklaard is of failliet dreigt te gaan en zijn bedrijf moet inkrimpen. Wat de reden ook is: u kunt bij een gedwongen ontslag actie ondernemen om er zo goed mogelijk vanaf te komen en zo min mogelijk financieel eronder te lijden. Rechtshulpbijontslag kan u daarbij helpen.

Wat wij doen bij gedwongen ontslag

Bij een gedwongen ontslag is het ontslag meestal niet meer te vermijden. De werkgever dient wel aan te geven waarom deze afscheid van u wilt nemen. Omdat u als werknemer rechten heeft, krijgt u in de meeste gevallen bij een gedwongen ontslag een ontslagvergoeding mee; de zogenaamde transitievergoeding. Het bedrag hiervan wordt onder meer bepaald aan de hand van uw leeftijd, hoelang u voor uw werkgever werkt en de hoogte van uw salaris. De transitievergoeding dient o.a. ter compensatie van uw inkomensverlies. Naast deze transitievergoeding die u van uw werkgever krijgt, krijgt u een WW-uitkering, mits u aan alle eisen hiervoor voldoet. Heeft u zelf nog invloed op de hoogte van uw WW-uitkering? Nee, maar u kunt met onze hulp wel invloed uitoefenen op de vraag uw WW-rechten voldoende zijn veiliggesteld. Onze arbeidsrechtjuristen stellen u vragen om uw situatie duidelijk te schetsen. Aan de hand hiervan en verschillende documenten waaronder verslagen van functioneringsgesprekken, gaan wij in gesprek met uw werkgever over met name de voorwaarden  van uw ontslag, het veiligstellen van uw uitkeringsrechten en de hoogte van de transitievergoeding. Hiernaast geven wij u advies over hoe u wel en niet dient te reageren op uw ontslag, zodat uw rechten en belangen zo optimaal mogelijk behartigd kunnen worden.

Gedwongen ontslag gekregen? Vraag gratis juridisch advies

Bent u kortgeleden ontslagen of is er een dreiging dat u gedwongen ontslagen zult worden? Kom direct in actie en schakel onze hulp in. Wij zorgen ervoor dat u weer zekerheid over uw toekomst krijgt. Neem contact met ons op via ons contactformulier. Uw eerste adviesgesprek is gratis. Afhankelijk van de casus kan uw zaak op basis van het no cure no pay principe in behandeling worden genomen. Vraag naar de voorwaarden.

Bel me terug
Hoe laat wilt u terug gebeld worden?
Gratis advies? Mail ons