Vast contract

Een vast contract of formeel gezegd een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd is een arbeidsovereenkomst, waarbij de einddatum van het dienstverband niet is aangegeven. Uw werkgever kan u ook ontslaan als u een arbeidsovereenkomst hebt voor onbepaalde tijd. Dit gaat wel minder gemakkelijk dan een met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd.

Ontslag bij vast contract

Wanneer uw werkgever u wilt ontslaan en u een vast contract hebt, moet daar wel een goede reden voor zijn. De werkgever dient dit ontslag wel goed te onderbouwen. Zonder een goede onderbouwing én bewijslast kan een werkgever u niet ontslaan wanneer u een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd heeft. De redenen voor ontslag bij vast contract kunnen bijvoorbeeld zijn: bedrijfseconomische redenen, disfunctioneren, de functie komt te vervallen, ziekte of bij ontslag op staande voet. De beëindiging van de arbeidsovereenkomst kan plaatsvinden door middel van een vaststellingsovereenkomst, opzegging nadat de werkgever een ontslagvergunning heeft gekregen van het UWV, ontbinding door de kantonrechter of op staande voet.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een ontslag bij een vast contract?

Ook wanneer er sprake is van een bedrijfseconomische reden en de werkgever het zwaar economisch te voortduren heeft, kan het aanvechten van het ontslag bij een vast contract zinvol zijn. Om hier zeker van te zijn kunt u contact opnemen door middel van het contactformulier. In alle andere gevallen is het sowieso zinvol om bezwaar te maken.

Twijfelt u of weet u zeker dat u onterecht bent ontslagen? Neem dan contact op met ons! Dit kan door middel van het contactformulier.

Bel me terug
Hoe laat wilt u terug gebeld worden?
Gratis advies? Mail ons