Ontslag krijgen: wat u kunt doen

Bij het krijgen van ontslag, moet u altijd even schakelen. Uw baan gaf u een bepaalde zekerheid, met name financieel. Als uw baan wegvalt, heeft u mogelijk wel recht op een uitkering, maar er is altijd sprake van een inkomensverlies. Rechtshulpbijontslag kan u helpen om te gaan met uw ontslag en de juiste acties te ondernemen, zodat uw inkomensverlies beperkt wordt.

De redenen van uw ontslag krijgen

Uw rechten worden mede bepaald door de reden waarom u ontslagen bent. Er kan sprake zijn van een gedwongen ontslag terwijl u uw werk goed uitvoerde, maar er kan ook sprake zijn van een ontslag op staande voet. Welke rechten u heeft is afhankelijk van de ontslaggrond. De arbeidsrechtjuristen van Rechshulpbijontslag kunnen u vertellen wat u bij elke vorm van ontslag het beste kunt doen. Bent u op staande voet ontslagen? Dan kunt u uw ontslag aanvechten voor  werkbehoud, loonbehoud en/of een WW-uitkering. Ingeval uw werkgever u onterecht op staande voet heeft ontslagen kan daarnaast sprake zijn van een schadevergoeding. Wordt u om andere redenen gedwongen ontslagen? Dan zetten onze arbeidsrechtjuristen zich ook in om o.a. de transitievergoeding veilig te stellen. Om te voorkomen dat u financieel er zeer slecht voor komt te staan, zetten onze juristen zich in om de eventuele verwijtbaarheid aan het ontslag zoveel mogelijk weg te nemen. Kortom: bij het krijgen van ontslag, kunt u op diverse manieren de gevolgen van uw ontslag proberen in te perken. De arbeidsrechtjuristen van Rechtshulpbijontslag hebben ervaring met verschillende ontslagsituaties en kunnen uw belangen daarom zo effectief mogelijk behartigen.

Met rechtshulp reageren op uw ontslag krijgen

Bent u ontslagen of dreigt u ontslag te krijgen? Schroom niet en neem contact met ons op! Het eerste adviesgesprek, telefonisch of face to face, is gratis. Mogelijk kan uw zaak worden aangenomen op basis van no cure no pay. Neem dus direct contact op om de juiste stappen te zetten bij uw ontslag! Vul ons online contactformulier in, dan nemen wij contact met u op.

Bel me terug
Hoe laat wilt u terug gebeld worden?
Gratis advies? Mail ons