Ontslagen, wat nu?

U heeft van uw werkgever gehoord dat u binnenkort uw baan verliest of u bent al ontslagen. Wat nu? Er zijn een aantal zaken waar u op moet letten wanneer u uw baan kwijtraakt. Werken is niet alleen voor de maatschappij belangrijk, maar ook voor uzelf. Daarom is het belangrijk dat u weet wat te doen bij ontslag.

Ontslagen en nu: wat u moet weten

Wanneer uw werkgever u vraagt om akkoord te gaan met het ontslag, doe dit dan niet. Wanneer u het namelijk niet eens bent met het ontslag kunt u dit aanvechten. In ieder geval moet u op de volgende zaken letten:
waarom krijgt u ontslag?

  • Maak bezwaar tegen het ontslag
  • bewaar alle documentatie rondom het ontslag
  • schakel hulp in (bijv. van Rechtshulp Bij Ontslag)
  • houd de opzegtermijn in de gaten

Als u niet precies weet wat te doen bij ontslag is het verstandig om hulp in te schakelen. U moet namelijk met veel dingen rekening houden.

Wat te doen bij ontslag

Bent u ontslagen of dreigt ontslag, dan stelt u zichzelf nu de volgende vraag: ontslagen, wat nu? Gelukkig zijn er wel mogelijkheden. Zo heeft u waarschijnlijk recht op een WW-uitkering en misschien zelfs een ontslagvergoeding (gouden handdruk).

Wilt u bezwaar maken tegen het ontslag of heeft u vragen over uw (eventuele) WW-uitkering of ontslagvergoeding? Neem dan contact op met een van de juristen van Rechtshulp Bij Ontslag voor een gratis juridisch advies.

Bel me terug
Hoe laat wilt u terug gebeld worden?
Gratis advies? Mail ons