Vaststellingsovereenkomst

Bij ontslag met wederzijds goedvinden maken de werkgever en werknemer samen afspraken met betrekking tot de beëindiging van de arbeidsovereenkomst. Dit kan het geval zijn wanneer u het bijvoorbeeld niet naar uw zin heeft op het werk of om een andere reden uw arbeidsovereenkomst wilt beëindigen. Bij ontslag met wederzijds goedvinden komt er geen rechter of UWV aan te pas, maar er wordt een vaststellingsovereenkomst opgesteld.

Ontslag met wederzijds goedvinden

Wanneer u met uw werkgever overeenkomt dat u ontslag met wederzijds goedvinden gaat toepassen, is het gebruikelijk dat alle afspraken die uw met uw werkgever maakt over het ontslag, worden vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst. In de vaststellingsovereenkomst wordt beschreven wanneer het arbeidscontract wordt beëindigd, of er recht is op een ontslagvergoeding en bijvoorbeeld of u aanspraak maakt op een WW-uitkering. Door de vaststellingsovereenkomst kan het dienstverband zonder dure en vervelende juridische procedures worden beëindigd. Wel is het ten strengste aan te bevelen de inhoud van de ontbindingsovereenkomst te laten toetsen door een arbeidsrechtjurist alvorens u de overeenkomst ondertekent.

Ontslag met wederzijds goedvinden en WW

Het is mogelijk dat u bij ontslag met wederzijds goedvinden aanspraak maakt op een WW-uitkering. Dit is afhankelijk van de inhoud van de vaststellingsovereenkomst. Mocht u twijfelen of dit wel goed geregeld wordt in uw vaststellingsovereenkomst, neem dan contact met ons op. U heeft meestal recht op een WW-uitkering als de werkgever het initiatief neemt voor het ontslag en er geen sprake is van ontslag op staande voet.

Schakel een arbeidsrechtjurist in

Een arbeidsrechtjurist kan u verder helpen met vragen omtrent uw vaststellingsovereenkomst. Daarbij weet een arbeidsrechtjurist wat uw kansen zijn en met welke risico's u rekening moet houden. Heeft u nog meer vragen over ontslag met wederzijds goedvinden? Dan kunt u een gratis juridisch adviesgesprek aanvragen met een van onze juristen. Voor meer informatie over uw situatie kunt u contact opnemen via ons contactformulier.

Bel me terug
Hoe laat wilt u terug gebeld worden?
Gratis advies? Mail ons